Seilferie for hele familien

Utforsk den nordnorske skjærgården denne sommeren

Nord Norge – en helt unik ferie- og seildestinasjon

Mens nordmenn i årevis har trukket sørover mot Middelhavet har resten av verden oppdaget at vi har en av de mest spennende familie og seildestinasjonene i vår egen bakgård. Lofoten med sin mektige tinderekke og Vesterålen med sitt åpne kystlandskap kan ta pusten fra enhver, med sine sjarmerende fiskevær som vitner om en rik kulturarv. I skjærgården utenfor Harstad ligger Bjarkøy, Tore Hunds rike fra vikingtiden. Eventyrøya Senja sies å være “et Norge i miniatyr” med sine ville klipper på yttersiden og sitt bugnende grønne landskap på innersiden. Tromsø, Nord Troms og Lyngen byr på rå natur og uendelige muligheter for den aktive turfamilien. Sørøya litt lengre nord  er stor torskens rike og kan friste med eventyrlig fiske og kortreist mat på sitt beste.
Nord Norge er kjent for fantastisk natur og en vakker kystlinje. For den fjellvante er det høye fjell å bestige, men langs hele kysten finnes det også enkle topper med flott utsikt som er enkle å gå for hele familien.

Velkommen ombord på våre seilbåter

Vi har en flåte av topp moderne seilbåter som sammen med våre hyggelige og kunnskapsrike skippere loser deg trygt gjennom din reise i Nord Norge. Seilbåten brukes som base gjennom uken, og vi ankrer opp på kveldene i en nydelig bukt eller i et stille og rolig fiskevær alt ettersom hvilket steder dere ønsker å besøke. Her er det endeløst med muligheter innrammet i vill og vakker natur.

Vi skreddersyr og tilpasser turene og som alltid vil våre erfarne skippere seile dere til de mest fantastiske plassene Nord Norge har å tilby.

Turene passer for familier fra 2-8 personer eller vennegrupper. Alle båtene er utstyrt med nødvendig sikkerhetsutstyr til både store og små. Våre båter har høy komfort og alle fasiliteter; et fullt utstyrt kjøkken, toalett og dusj samt kabiner med enkle eller doble senger sørger for en behagelig tid ombord.

Finn roen
I tillegg til at vi seiler midt i hjertet av den nordnorske naturen og alle perlene langs kysten ligger på rekke og rad så står vi fritt til å reise eller bli så lenge vi vil på hvert sted. Vi slipper også å pakke ut og ned for hvert stopp; alt vi trenger har vi med oss. Dette gir oss en friheten til å finne roen og nyte hver dag til det fulle. Her er det ingen kjedelige transportetapper eller køer. Det fredelige livet om bord i seilbåten med frisk Nord Norsk luft, rolig måkeskrik og bølgeskvulp mot skutesiden gjør at du kan senke tempoet og kjenne roen sammen med dine nære.

Seile på egenhånd?
Vi tilbyr utleie av seilbåt til skippere med minimum båtførerprøven (fortrinnsvis med ICC), relevant og dokumentert seilerfaring samt VHF (SRC) sertifikat.

Hamn i Senja – Det historisk fiskeværet på yttersiden av Senja ligger omgitt av idyllisk skjærgård med karibiske strender og majestetiske fjell.

Nordnorske opplevelser – den perfekte kombinasjon av aktivitet og nytelse

Lette toppturer med unik utsikt

Vi seiler i et spektakulært landskap med ville fjell og høye topper. Langs hele kysten finner vi også lett tilgjengelige og barnevennlige toppturer.

Kortreist mat med spenning

Spenningen med å slippe ut fiskesnøret og vente på hva som napper på der nede i vannet er intens både for voksne og barn. Og her i nord får du garantert alltid napp! Det kan være torsk eller sei, eller en annen finurlig skapning; det er alltid like gøy å se hva man trekker opp. Og kanskje blir det dagens middag?

Aktiviteter for alle

Nord Norge byr på uendelig med aktiviteter for store og små. Men man kan også velge å finne roen om bord i båten, med god mat, en spennende bok, eller man kan ta med barna på oppdagelsesferd i fjæra? Aktiviteter tilpasset alle kan skreddersys etter det som passer deg og din families behov.

Midnattssolens land – der solen aldri går ned

Vårt arktiske seileldorado ligger høyt over polarsirkelen og vi har mer enn to måneder hvor solen skinner døgnet rundt. Her kan man gi slipp på alle rutiner og omfavne den lyse tiden. Kanskje bestige en fjelltopp midt på natten i steikende sol? Eller sitte ute på dekk på kvelden å nyte livet?

En kultur med sterke røtter

Nord Norge har en rik kulturarv. Helt fra vikingtiden har det bodd mennesker her i nord. Nå møter arven fra norsk, samisk og kvensk kultur, fisket og kystkulturen det moderne kulturlivet og byer i vekst. Vi seiler igjennom historien og de gamle fiskeværene som en gang var store handelssenter og fiskarbondens hjemsted. Kulturen som vi møter er mennesker som er åpen, vennligsinnet og imøtekommende.

Shopping og storbyliv

Nord Norge kan by på gode shoppingmuligheter for store og små og et bredt utvalg med restauranter og de beste råvarer av ypperste kvalitet. Båthavna er ofte lokalisert i sentrum med korte avstander til det meste. Hva med grillet tørrfisk eller en saftig reinsdyrburger? Mulighetene er mange!

Hvordan er det å bo og leve ombord på seilbåt

En seilbåt er enkelt og et utmerket alternativ til hotell eller rorbu. Seilbåter ligger veldig stabilt i vannet og er derfor behagelig både å reise med og som overnattingssted. Det er ingenting som er så deilig som å bli lullet i søvn av den svake vuggingen i båten med rolig bølgeskvulp mot skutesiden.
Mat er en viktig del av trivselen ombord, spesielt etter en lang dag på sjøen eller i fjellet. Båtene har fullt utstyrt kjøkken med kjøleskap, kokebluss og stekeovn, så kokemulighetene er gode. Det er hyggelig å samles rundt måltidene og dele dagens store og små opplevelser. Dette er også den verdifulle tiden der vi enten planlegger neste dag med ruter og nye utflukter. Kveldskosen sammen med familien eller vennene gir rom for å knytte bånd og komme tett på hverandre.

Båtene har flere kabiner, med enkelt eller dobbelt senger og tilknytning til bad med toalett og dusj. Vi stiller med deilige varme dyner og håndklær.
Alle våre båter er tilpasset som cruising båter, hvilket betyr at det er høy komfort. Vi seiler hele året rundt og har derfor bygget inn varmesystemer som gjør det lunt og varmt på kalde vinterdager eller kjølige sommerkvelder.

Kveldskos på dekk 

Ta med barna på seilbåtferie

Man trenger ingen forkunnskaper for å nyte en tur ombord i våre seilbåter, det vil bli gitt grundig innføring i sikkerhet og rutiner og alt av sikkerhetsutstyr finnes ombord til voksne og barn. Vi ønsker at alle som vil skal få ta del i de daglige rutinene som er på en båt og vi legger opp til mestring, læring og glede for alle ombord. For de som ønsker det vil det bli tid underveis til å lære seg seiling. Å få styre en stor skute er kanskje den største drømmen for en liten sjørøver?

Vi legger til rette for aktiviteter til barn der det blant annet finnes fiskeutstyr, tegnesaker og spill om bord.
Lett tilgjengelige og barnevennlige toppturer finner du langs hele kysten som kan gi en variert og aktiv familieferie til lands og til vanns.
Det legges opp til korte etapper, barnevennlige landingssteder og mye tid til å utforske og oppleve den spennende skjærgården. Dagsetappene og utflukter planlegges i samråd mellom gjestene og våre hyggelige og lokalkjente skippere.

Langs kysten ligger utallige fiskevær, små øysamfunn og naturperler på rekke og rad. Et stopp hos den lokale landhandelen for å nyte en is og en boks jordbær er obligatorisk! Kanskje vi også ankrer opp i en rolig uthavn, der sjørøverne må til land på skattejakt…?
Vi har i en årrekke organisert og tilpasset turer etter gjestenes behov, og sammen med familien eller vennene dine skaper vi et familieeventyr og gode minner å mimre tilbake til…

Vår flåte av seilbåter

Med 12 båter i størrelsen 33 fot til 51 fot finnes det en båt som passer akkurat dere. Den minste har plass til 4 personer, mens de største har plass til 10 personer. Båtene er godt utstyrt for matlaging og vi legger opp til hygge rundt matbordet. Båtene har flere kabiner, med enkelt eller dobbelt senger og tilknytning til bad med toalett og dusj. Alle våre båter har varmesystemer som gjør det lunt og varmt på kalde vinterdager eller kjølige sommerkvelder. Alt nødvendig sikkerhetsutstyr finnes ombord.

Hvite strender på Bjarkøy utenfor Harstad

Oss i Boreal Yachting

Boreal Yachting er et nordnorsk familieselskap som har drevet seiling og turisme i arktiske farvann siden 2004. Med 12 båter i drift og rundt 1000 besøkende hvert år er vi et trygt og godt valg dersom du ønsker å oppleve den nordnorske kysten.  Nord Norge har et rikt og fantastisk dyreliv, utallige nydelige plasser å se og besøke, naturfenomener og severdigheter som må oppleves! Fra våre baser i Tromsø, Harstad og Svolvær/Lofoten tilbyr vi ukesturer for familier eller vennegrupper. Vi ønsker å tilby trygge og familievennlige seilturer i den nordnorske skjærgården.

Kontakt oss

Har du spørsmål om dette er ferien for deg og dine eller har du allerede begynt å planlegge?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg sette drømmene ut i livet!

Du kan ringe vår booking ansvarlig Mariana på telefon 46282660, eller sende oss en epost på post@boreal-yachting.com 
eller sende inn en beskjed i skjemaet under så tar vi kontakt med deg.

Gleder oss til å høre fra deg!

Dette er inkludert når du reiser med oss:

• Komfortable, varme og moderne seilbåter
• Egne kabiner enten med dobbeltseng eller enkeltsenger
• Lokalkjente, kunnskapsrike og erfarne skippere
• Alle kostnader som havneleie og driftsutgifter underveis inkludert
• Lengden på turene kan tilpasses deres ønsker
• En opplevelse for livet!
• Masse frisk luft!

På forespørsel kan vi også tilby:
• Lokalkjent vandreguide
• Kokk/crew
• Kortreist og god mat laget om bord
• Snacks og kalde/varme drikker underveis
Alkoholholdig drikke er ikke inkludert.

Vi tilbyr hyggelige pakkepriser for familier og vennegrupper.
Ta kontakt for nærmere detaljer ved å
sende e-post til post@boreal-yachting.com
eller ringe vår bookingansvarlig Mariana på tlf 46282660.

Info om Covid 19: Boreal Yachting følger helsemyndighetenes råd for hygiene, og har iverksatt interne rutiner før og under turene for å begrense eventuell smittespredning. Vi oppfordrer også våre gjester til samarbeid og at dere følger helsemyndighetene råd.