Project Description

.

.

Ski & Sail

Topptur for alle – ta med familien eller vennegjengen og legg vårens vakreste eventyr til Nord-Norge

Toppturer, eventyrlige utsikt og puddersnø
Nye destinasjoner hver dag fra ditt private, omreisende, flytende hotell

TOPPTUR FOR ALLE!

Nord-Norge kan skilte med noen av verdens mest ettertraktede fjell for randonee og skikjøring. Lyngen Alpene står på toppen av den lister og er et eldorado for den eventyrlystne. Her finner man flere hundre topper med forskjellige vanskelighetsgrader, fra lette nedkjøringer som kan passe en aktiv familie eller vennegjeng som ønsker å oppleve natur og aktive dager, til krevende fjellsider for de som søker de ytterste utfordringene. Alle turene blir individuelt tilpasset og lagt opp for å møte gjestenes personlige ambisjoner og formnivå.
Hvorfor kombinere ski og seilbåt?
Med båten som omreisende base har vi tilgang til de aller flotteste toppene som bare er tilgjengelig sjøveien. Slik kommer vi oss raskt og trygt inn i uberørt natur langt bort fra trafikken i de mest besøkte rutene langs bilveien. Slitne og fornøyde skikjørere kan slappe og av lade opp til neste dag mens båten tar oss videre til neste destinasjon. Ombord i den oppvarmede seilbåten blir man innlosjert i tomannskabiner, med tilgang til toalett og dusj. Om kveldene samles vi i salongen for god mat, god drikke og gode historier. Måltidene er fellesprosjekter og blir tillaget i den velutstyrte byssa med lokale råvarer. Seilbåtene våre inntil 10 personer inkludert skipper og guide.
Eventyret til Boreal Yachting startet med én liten seilbåt og en stor drøm for 17 år siden: å sette den mest eksklusive seildestinasjonen i verden på kartet. Siden da har flåten vokst seg betydelig større og turister fra fjern og nær har skapt eventyrlige minner ombord. Nå håper vi at også nordmenn vil oppleve og utforske den nordnorske naturen med oss. Ikke mange vet at Nord-Norge egner seg helt utmerket til seiling og båtliv hele året rundt. Mens det i sommer månedene er båtutleie som dominerer, tilbyr vi i de resterende månedene skipperede seilaser og sesongbaserte aktivitetsturer som f.eks ski og seil.
Vi ser frem til å ønske deg velkommen ombord!

INTERESSERT? SEND OSS EN MELDING SÅ TAR VI KONTAKT

HVA VI TILBYR:

  • Norges mest eventyrlige ski- og seildestinasjon

  • Moderne, velutstyrte seilbåter med varme og høyt komfortstandard

  • Innlosjering i 2 mannskabiner

  • Sertifisert skipper med god lokalkunnskap

  • Lokalmat av beste kvalitet tilberedt ombord

  • Snack og kalde/varme drikker underveis på turen

  • Alle driftskostnader inkludert i prisen

  • Ukesturer med start på lørdag eller skreddersydde turer etter ønske

  • Flyplass/hotell henting på forespørsel

Moderne, velutstyrte seilbåter
Behagelige ombord
Hjemmelaget mat
Nye destinasjoner hver dag

HVA SKJER I LØPET AV EN UKE OMBORD?

v

En episk uke med ski og seil starter fra vår base I Tromsø.

Vi henter deg og din bagasje fra ditt hotell eller på flyplassen lørdag ettermiddag og tar deg til vår base i Eidskjosen kun 15 minutter kjøring fra Tromsø by, hvor seilbåten og mannskapet ønsker deg velkommen.

Vi reiser fra havn enten samme kveld eller tidlig neste morgen for å nå vår første destinasjon mens det fortsatt er mørkt. Du er velkommen til å sove ut og lade opp mens båten går. Hvilken rute som velges og hvilke fjell som skal bestiges avhenger av vær, vind og snøforholdene samt skikjørernes erfaring, nivå og ønske. Skipper og guide vil sammen med gruppen komme frem til den beste ruten. Planen vil kontinuerlig oppdateres etter rådende forhold slik at det alltid legges til rette for de beste forholdene underveis.

Vi er tilbake i havn kvelden før avreise og utsjekk er om morgenen siste dag.

Fjellene rundt Troms og Lyngen Alpenen er verdenskjent for deres mange multimeter og gode skiforhold, spesielt i perioden fra februar til mai. Med fjelltopper til og med 1800 meter og uendelige muligheter for variasjon i utfordring og bratthet. Her kan man både utforske isbreer og traversere øyer på toppene. Spesielt øyene nord og øst for Lyngen har gode forhold for traversering. Båten ligger og venter på den andre siden. Felles for fjelltoppene er at ed alle kan by på fantastisk utsikt og gode snøforhold.
Vi har også mulighet til å gå sørover mot Senja, Grytøye og Lofoten. Fjellene har byr på større utfordringer og ofte brattere og mer kravene. Forholdene er dog mer varierende. Normalt er det en kortere sesong enn øyene nord for Tromsø.
Seilbåten er ditt hjem under hele uken og ankommer nye destinasjoner hver dag. Skipper er ansvarlig for transporten, men for alle som ønsker det vil det være mange muligheter for å delta i både seiling og håndtering av båten. Dette er en enestående mulighet til å få praktisk erfaring og kunnskap med veiledning.
Proviantering gjørs I Tromsø før avreise slik at vi ikke er avhengig av nærhet til butikker underveis dersom vi velger å ta de virkelig øde rutene. Menyen er utarbeidet av en lokal restaurant chef og tilpasset til fasilitetene ombord. Alle ombord er behjelpelig med å tilberede og servere måltidene ombord. Dersom man heller ønsker fullservice kan vi gledelig tilby både chef og ekstra crew på forespørsel.
I løpet av en uke med ski seiler vi ofte forbi steder som tilbyr andre aktiviteter og attraksjoner. Dersom noen ønsker å ta en dag fri fra ski og gjøre andre ting kan vi friste med et besøk til det nordligste Whiskey destilleriet Aurora Spirit for en omvisning og prøvesmaking, en eksklusiv kveld i utendørs boblebad med tapas og drinker eller hundekjøring blant annet.
SEND EN FORESPØRSEL

Verdensberømte Lyngen Alpene

Med fjelltopper opp til 1800 meter kan Lyngen by endeløse antall med varierte utfordringer.

SKI OG SEIL TURER MED OSS I BOREAL YACHTING

SESONG

For hver dag som går kommer solen høyere og høyere på himmelen. Tidlig i sesongen kan man oppleve å kjøre på ski under nordlyset, mens man senere i sesongen får lengre dager i sollyset. Snøforholdene er best i mars og april med puddersnø nærmest hver eneste dag.

SKIPPER & CREW

Alle våre skippere er kommersielt sertifiserte og har i likhet med crewed omfattende erfaring slik at du skal få en trygg, komfortabel og hyggelig opplevelse ombord.

MAT OG DRIKKE

Mat er essensielt for en bra tur. Vårt mål er å la våre gjester få oppleve den lokale matkulturen og vi serverer kvalitetsrik og lokalprodusert mat. Alle måltider blir laget ombord, med unntak av når vi besøker lokale restauranter I området. Tilrettelagt diet kan ordnes ved forespørsel.

SKREDDERSYDDE TURER

Vi reiser i små grupper og har derfor muligheten til å tilpasse våre turer både før og underveis for å møte gruppens ønsker og behov. Gi beskjed om hva du trenger under ditt opphold med oss og vi vil gjøre hva vi kan for å få det til.

GUIDE

Din sikkerhet er vårt viktigste ansvar. Vi anbefaler på det sterkeste at alle grupper har med seg en sertifisert guide med god lokalkunnskap. Vi er selvfølgelig behjelpelig med å organisere en guide med lokal erfaring dersom ikke gruppen bringer med seg en selv.

SNØSKREDFARE

Snøskred er en reel fare i fjellet så å ta alle forhåndsregler og gjøre riktige sikkerhetstiltak er viktig.
Følgende nettsider holdes oppdatert om pågående skredfarer:

Stillhet…..   Frihet…..   Pudder…

ET UTVALG AV VÅRE SKI & SEILBÅTER

Epic week of powder during our ski tour and sail charter

Thanks for everything!!!! We chartered the Arctic Ice for a week with boreal yachting, a 2012 Delphia 47′ sailboat. Boreal arranged for a great ski guide that traveled with us.
There was amazing skiing peak after peak after peak in the lyngen alps. Ski touring started from quaint harbor villages and from the barren shore on a dingy. We also had Boreal cater the food. Fully stocked fridge with local salmon and even a night of reindeer cooked on board. After epic days of powder skiing we also caught the northern lights. This was a trip to remember.
Whatever you can dream up Boreal Yachting will make every effort to deliver!

SPGwanderlust, TripAdvisor

KONTAKT OSS

Lurer du på om dette er noe for deg, ønsker et tilbud eller har spørsmål?
Benytt skjemaet under eller send oss en e-post på post@boreal-yachting.com så tar vi kontakt med deg.