Project Description

Lei din helt egne seilbåt

Utforsk den nordnorske kysten med norges flotteste natur

Frihet.
Sett seilene mot nye destinasjoner eller bli noen ekstra dager.
Ditt valg!

I DITT EGET TEMPO

Å leie en seilbåt handler først og fremst om frihet: frihet til å utforske flott natur, besøke hyggelige byer og øysamfunn, oppdage spennende steder og møte nye mennesker.
Bli en dag ekstra på den sjarmerende brygga om du vil, seil en lengre distanse sent om kvelden. Ingenting er som å lage middag klokken 4 om morgenen under midnattsolen og sove til lunsj neste dag.
Kanskje vil du ankre opp i en liten vik og ta lettbåten til land for en tur til nærmeste fjelltopp og avslutte med et forfriskende bad?
Tiden har en tendens til å opphøre ombord, alt skjer i ditt eget tempo.
Hos oss i Boreal Yachting kan du leie din egen private seilbåt i månedene fra mai til oktober. I denne perioden er dagene lange og nettene lyse med perfekte forhold for seiling. Ønsker du leie båt hos oss må du ha et gyldig seilings sertifikat og tilstrekkelig erfaring. Vi tilbyr også båter med dyktige og velutdannede skipper dersom det er ønskelig. Vårt viktigste mandat er du dere får oppleve en av verdens flotteste seil destinasjoner på en trygg og hyggelig måte.
Eventyret til Boreal Yachting startet med én liten seilbåt og en stor drøm for 17 år siden: å sette den mest eksklusive seildestinasjonen i verden på kartet. Siden da har flåten vokst seg betydelig større og turister fra fjern og nær har skapt eventyrlige minner ombord. Nå håper vi at også nordmenn vil oppleve og utforske den nordnorske naturen med oss. Ikke mange vet at Nord-Norge egner seg helt utmerket til seiling og båtliv hele året rundt. Mens det i sommer månedene er båtutleie som dominerer, tilbyr vi i de resterende månedene skipperede seilaser og sesongbaserte aktivitetsturer som f.eks ski og seil turer.
Vi ser frem til å ønske deg velkommen ombord!

INTERESSERT? SEND OSS GJERN EN MELDING SÅ TAR VI KONTAKT

VI TILBYR:

  • Norges mest eventyrlige seildestinasjon

  • Moderne, velutstyrte seilbåter

  • 24/7 Assistanse og service ved behov

  • Kart og digitale plottere

  • Seilbåter i størrelse 33 fot til 51 fot

  • Transportservice

  • Provianteringservice

  • En overflod av spennende steder å besøke

Nord-Norges folk har alltid vært avhengige av havet. Det var her de tjente til livets opphold, det var her de reiste og fraktet varene sine.

Fyrene langs den lange kystlinjen både var og er fortsatt livlinen som guider sjøfolket trygt i havn.

VÅRE SEILBÅTER

LEIE SEILBÅT I NORDNORGE

BASER
TROMSØ // LOFOTEN // SVALBARD

Vår hovedbase ligger like utenfor Tromsø på Kvaløysletta og er åpen hele året. Svolværbasen i Lofoten er open fra juni til slutten av august. Vi tilbyr også skipperede turer fra Longyearbyen på Svalbard fra mai til september.

SESONGEN
MAI – OKTOBER

Med mai kommer lysere dager. Vinteren gir slipp til fordel for en natur som vender tilbake til et yrende rikt liv. I juni og juli kan du seile døgnet rundt under midnattsolen og besøke alle toppene i øyriket. August kommer gjerne med lange, varme dager før naturen nok en gang eksploderer i farger når høsten inntar scenen i september og oktober.

KLIMA & VÆRET
I BARE BOAT SESONGEN

Det nordnorske været kan være uforutsigbart, men gjennom sommeren er det normalt roligere vær og lange perioder med folk og varme. I kyststrøkene må man allikevel regne med en del vind, men hvis regnet kommer blir det sjeldent lenge. Temperaturer ligger normalt mellom +10C og +30C grader. Ta med solkrem, solbriller og ullundertøy.

SEILBÅTER I ALLE STØRRELSER
FRA 33 TIL 51 FOT

Vår flåte består av moderne seilbåter av høy kvalitet fra 2 kabiner til 5 kabiner med plass til 10 personer. Alle er velutstyrte med elektroniske kart og navigasjon.

LISENSER & ERFARING
KUNNSKAP ER VIKTIG

Når det leies bare boat hos oss må en ansvarlig person dokumentere sertifisering, kunnskap og erfaring med håntering av båt og mannskap. Av sikkerhetsgrunner bør også minst enn annen i mannskapet være kapabel til å håndter båten.

HVORDAN REISE HIT

Å komme seg til oss er enkelt. Det går daglige flyavganger til både Tromsø, Svolvær og Svalbard og båtene er lokalisert innen 20 minutters avstand fra flyplassene. Til Svolvær kan man enten fly Widerøe eller ta Hurtigruten/Hurtigbåten fra Bodø.

Hamn i Senja, en av stedene alle burde få oppleve i løpet av sitt liv.

HVA VENTER DEG?

VERDENS RÅESTE NATUR

Når det kommer til Nord-Norge er det virkelig naturen som gjelder. Her kan du drive med øyhopping mellom små og store øyer mens fjellene strekker seg himmelhøyt rund deg. Utallige fjordsystemet ender opp i bortgjemte plasser med hvite skjellsandstrender som er blitt laget over tusenvis av år.

Om sommeren vil solen følge dere både natt og dag og farge skyene i de mest spektakulære fargespillene. Spesielt når den nærmer seg horisonten like før den igjen stiger på himmelen. Natt og dag opphører i sommermånedene her.

EN RIK OG VIKTIG HISTORIE

Nord-Norge har en lang og rik historie. Områdene har vært bebodd siden istiden og var spesielt viktige i vikingetiden med Tore Hunds høysete på Bjarkøy utenfor Harstad rundt 1000-tallet. Også arven etter samenes har vært betydningsfull. Gamle bosetninger fra middelalderen finnes langs store deler av kysten.

Kysten har alltid vært viktig for for de som har bodd og som fortsatt bor her, med fiske som viktigste inntekts- og næringskilde. Gamle pittoreske fiskelandsbyer og rorbuer finnes i nesten hver eneste fjord. I de større og mer moderne byene vil du finne hva enn du skulle måtte trenge med shoppingsentre, vinmonopol og vel assorterte dagligvareforretninger.

LOKAL KULTUR

De lokale innbyggerne er kjent for å være trivelig og imøtekommende (kanskje spesielt ovenfor felles sjøfarere). Du vil alltid finne hjelp og gode råd hvis du ønsker det.

Den rike matkulturen i Nord-Norge står sterkt og lokale fiskeretter anbefales på det sterkeste. Allikevel vil du finne hva en du skulle møtte ønske både på serveringsstedene og i matbutikkene.

Også den nordnorske musikken må nevnes. Et enormt utvalg av de største artistene i dag kommer fra de nordnorske øyrikene.

KONTAKT OSS

Lurer du på om dette er noe for deg, ønsker et tilbud eller har spørsmål?
Benytt skjemaet under eller send oss en e-post på post@boreal-yachting.com så tar vi kontakt med deg.